Restore and rejuvenate the penthouse suite within a 60s apartment tower

Architects: BOarch
Location: Melbourne, Australia
Year: 2016
Photo courtesy: Emma Cross
Description:

“Situated on the top floor and occupying half of the lower floor, this project sought to restore and rejuvenate the penthouse suite within a 1960s apartment tower.

The aim of the works was to open up the apartment to the immensity of the available views. A wholey unique aspect with 360 views of the city, bay and mountain ranges. The design seeks to capitalise on the multiple vistas giving the spaces a feeling of infinite extension.

The interior design and finishes aimed to draw on the history of the building while also creating a complimentary background to the views. Seeking at once to make the environment homely, relaxing to the eye and also subdued against the skyline.

The design sought to create a sophisticated environment that carried longevity. Works here were to be a legacy and not about appealing to short lived trends.”

Thank you for reading this article!