Coburn Residence by Harris Butt Architecture

Coburn Residence by Harris Butt Architecture

Architects: Harris Butt Architecture
Location:  Jacks Point Golf Course, Queenstown, New Zealand
Year: 2009
Area: 7,664 square foot
Photos: Simon Devitt
Description:

This substantial house is arranged on a projection sitting above Lake Wakatipu toward the west, with the Remarkables toward the east and Peninsula Hill toward the north – concealing Coronet Peak.

Coburn-Residence-00-1

In the fore ground are moving tussock secured slopes and the manicured fairways of the Jacks Point Golf Course.

Coburn-Residence-00

The house is drawn closer down a long path from the east with the Remarkables at your back and Lake Wakatipu at your front. The passage exhibition is adjusted on this pivot connecting these two prevailing elements.

Coburn-Residence-01

Toward the north of the display is the living range – basically two extensive rooms – the front room and the kitchen/feasting/family room. These open onto a broad porch region with lap pool/sauna/dive pool.

Coburn-Residence-02

Roughly mostly down the focal exhibition a tee intersection happens – this optional access connections to the main room territory (toward the west), the visitor room wing (toward the east) with a stair/lift down to the storm cellar carport.

Coburn-Residence-03

The main room territory watches out over Lake Wakatipu whilst the visitor rooms concentrate on the Remarkables. The type of the house is extremely straightforward in its idea. It is comprised of three sections – the living wing (a rectangular structure), the room territory (a square shape) and the straight display.

Coburn-Residence-04-0

The size of the house was controlled by the settlement prerequisites with the nearby arranging/configuration manages significantly influencing the structure and wrap up.

Coburn-Residence-04

The general idea depends on “legitimate” structural engineering – fresh, clean lines without improvement, built from material extricated from the site and sourced from the district beyond what many would consider possible. The profound breaks to the windows complement the strong development of the building giving a feeling of changelessness and interfacing with the noteworthy structures of the locale and also the landscape.

Coburn-Residence-05 Coburn-Residence-06 Coburn-Residence-07 Coburn-Residence-08 Coburn-Residence-09 Coburn-Residence-10 Coburn-Residence-12 Coburn-Residence-13 Coburn-Residence-14 Coburn-Residence-15 Coburn-Residence-16 Coburn-Residence-19 Coburn-Residence-21 Coburn-Residence-22 Coburn-Residence-23

Latest News

More Articles Like This