Silverlight Home in West London by Adjaye Associates

Architects: Adjaye Associates
Location: London, England
Year: 2015
Area: 5,209 square foot / 484 square meeters
Price: $8.5 million
Photo courtesy: Domus Nova
Description:

The idea for this new-form home, situated on a limited portion of area between an occupied street and the Grand Union channel in West London, created as a watchful reaction to the urban connection. The primary volume proceeds with the parapet line of the Victorian bar toward the east—a recorded building—and the flat lines of the cladding framework identify with the window statures of the more seasoned building at the site’s edge.

Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-01

Because of an abnormal state of movement commotion, the north façade has not very many openings, however abstains from being dull and bleak on account of the aluminum cladding, With the accessibility of light and perspectives toward the channel, the south façade includes more windows and the vertical tallness is broken by a two-story augmentation whose triangular arrangement is dictated by the edge between the street and waterway. The expansion’s stature unites with the tops of the neighboring workshop and structures over the trench.

Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-02

Inside, the segment is composed as a progression of parallel spaces that move from one condition to the next. Every floor is considered in a way that is predictable with its motivation and is to a great extent autonomous of the courses of action above or underneath. In spite of the fact that the new floors are interested in the south, the peculiarity of this course of action is darkened by changes to the segment of the façade: the reflected spaces neglecting the waterway, the encased court on the first floor, and the colonnaded exhibition on the second floor.

Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-03

From the archeological character of the cellar to the screened forecourt at ground level, the feeling of fenced in area in the visitor and music rooms contrasted and the far reaching security of the main room, the free custom of the living space, and the open vistas of the rooftop patio, the house offers an extensive variety of areas for diverse exercises and perspectives. In this setting, the staircases are intended to advance decision and progression inside of a scope of scenarios.

Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-04 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-05 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-06 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-07 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-08 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-09 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-10 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-11 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-12 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-13 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-14 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-15 Silverlight Home in West London by Adjaye Associates-16

Thank you for reading this article!