Natalia House by Agraz Arquitectos

Architects: Agraz Arquitectos
Location: Guadalajara, Jalisco, Mexico
Year: 2010
Area: 6,082 sqft / 565 sqm
Photo courtesy: Mito Covarrubias
Description:

It can be said that Casa Natalia is a preparation of the Agraz Arquitectos strategies since it assembles the consenting conditions for the association’s fundamental components. In an extraordinarily arranged North-South territory, a solitary longitudinal volume was planned, adding an appendage to settle it. At that point, as done some time recently, the project starts by taking the autos out of the compositional landscape and putting them underground, which advances the surface region of the area piece.

Natalia House (25)

Also, from this viewpoint, we rehash the cellar’s putting a half level lower and lifting the house another half level, forthcoming to a carport that imparts the houseplant to administration residence, clothing and gear regions. Starting here, a stairway goes upwards conveying each of the three stories of the house, with the same completing of whatever remains of the regions, instantly leaving the carport environment.

Natalia House (1)

As in different projects of the firm, the first flight of the stairway prompts the fundamental entryway, which by being isolated from the auto passage, goes out that weakens all outskirts in the middle of urban and architectonic spaces.

Natalia House (2)

Once inside the first floor, the living and dinning rooms offer an augmentation with a cozy family room and a patio that can be the ideal social spot because of its changing potential outcomes: it can be intertwined or segregated from whatever remains of the areas as per the needs and has an autonomous passageway.

Natalia House (3)

This time, the kitchen turns into the gravity focal point of the venture offering support of the dinning room and to the patio, while the visitor restroom is situated in a reasonable separation to give an agreeable security to its client. As a compliment of this houseplant, there is a visitor room that is considered for the plausible future abiding of the house proprietors.

Natalia House (4)

Designed for a family made up of the folks and a just little girl, the upper floor is in this sense not the same as others. There are just two rooms with atypical measurements concerning its spatial liberality, and a perusing room, recreation center and storage space that make up the most out of this little length territory as indicated by the customer’s necessities.

Natalia House (5)

The vertical disseminations that join all stories are contained in this included appendage and where covered, in and outside, by metal and wood shades planned by the craftsman Adrian Guerrero. These control light and security and permit an idyllic dialog in the middle of glass and steel.

Natalia House (6)

Natalia House, a solitary volume with an included rib that winds up being the primary figure of the project, a bit of structural engineering limited to identify with the consistently cravings and conventions of this specific crew.

Natalia House (7) Natalia House (8) Natalia House (9) Natalia House (10) Natalia House (11) Natalia House (12) Natalia House (13) Natalia House (14) Natalia House (15) Natalia House (16) Natalia House (17) Natalia House (18) Natalia House (19) Natalia House (20) Natalia House (21) Natalia House (22) Natalia House (23) Natalia House (24) Natalia House (25) Natalia House (26) Natalia House (27) Natalia House (28) Natalia House (29) Natalia House (30) Natalia Hous<br /><br /> e (31) Natalia House (32) Natalia House (33) Natalia House (34) Natalia House (35) Natalia House (36) Natalia House (37) Natalia House (38) Natalia House (39) Natalia House (40) Natalia House (41) Natalia House (42) Natalia House (43) Natalia House (44) Natalia House (45) Natalia House (46) Natalia House (47) Natalia House (48) Natalia House (49) Natalia House (50) Natalia House (51) Natalia House (52) Natalia House (53) Natalia House (55) Natalia House (56) Natalia House (57)

Back Facade First Floor Ground Floor Main Facade Section B-B' Underground FloorTexts