A comprehensive renovation of a house to create a dramatic and light-filled family dwelling

Architects: Studio 30 Architects
Location: London, England
Year: 2015
Photography: ©Studio 30 Architects
Description:

“A comprehensive renovation to a standard Georgian terraced house (previously used as a University tutorial space) to create a dramatic and light-filled family dwelling.

Extended to the rear and at ground and basement level, this project released the house from its traditional compartmentalised Victorian layout.  A part double-height, open-plan living / kitchen / dining space creates a new core to the family home that opens out directly onto the remodelled garden.

A loft extension and large picture window encased in bespoke plywood adds further space and creates a contemporary home office / Art studio with expansive views over the adjoining green space and the City beyond.”

 

Thank you for reading this article!