Berri Residence by Naturehumaine

Architects: Naturehumaine

Location: Montréal, Quebec, Canada

Year: 2012

Photo courtesy: Adrien Williams

Description:

A couple with an energy for contemporary building design needed an augmentation to their 1940s duplex on Berri road in Montréal. Their primary craving was to make a lounge area that would turn into the house’s heart, where family discourses would happen.

TIFF-BERRI-1

At the focal point of the new expansion is the lounge area simply off the re-displayed kitchen on the ground floor. It has liberal south-bound coating and an expansive eating table at its inside. The main room is situated beneath the lounge area neglecting the indented garden. In spite of the utilization of wood cladding, the expansion has a feeling of delicacy and straightforwardness because of the glass boards being pushed to their dimensional breaking points. The outside completion is an olive green recolored pine with an overhanging coated volume clad in galvanized steel.

TIFF-BERRI-2 TIFF-BERRI-3 TIFF-BERRI-4 TIFF-BERRI-5 TIFF-BERRI-6 TIFF-BERRI-7 TIFF-BERRI-8 TIFF-BERRI-9