Villa Di Gioia by Pedone Working

Architects: Pedone Working
Location: Bisceglie, Italy
Year: 2011
Photos: Sergio Camplone
Description:

The single-family house is situated in Bisceglie, a standout amongst the most unspoiled and beguiling side resorts in the Italian Southern area of Apulia. This beach front territory has various private and touristic families and is come to by every single open utilitie, despite the fact that it is outside the urban region of Bari, the closest enormous city.

villa-di-gioia-01This house, set amidst a run of the mill Mediterranean landscape, was composed as an open space in congruity with the encompassing nature. It emerges of its setting however it is likewise incorporated into it; the encompassing field, the coastline, the sky and the light turn out to be a piece of it. On one hand materials and hues are those customarily utilized as a part of Apulian structural engineering, then again the creative outline, stripped of all adornments, takes after an entirely direct example that pays tribute to the pragmatist legacy.

villa-di-gioia-02

On the ground floor, the house undertaking has an enunciated volume that goes upwards and makes a tower sitting above the focal yard. The L-formed higher floor is more conservative and personal, suitable as resting region. The front of the house has a metallic spread structure held to a “glass box” facilitating the living territory. The shades of this range are reflected in a vast water pool situated underneath.

villa-di-gioia-03

The focal yard is the center of the entire venture. Here is the passageway to the lounge room, planned as an open space with glass dividers neglecting the greenery enclosure. The kitchen and different rooms with diverse sizes are additionally unmistakable from here, blending together without obscuring. An open staircase prompts the resting zone of the larger amount.

villa-di-gioia-04

Our task is something to think about on the likelihood for construction modeling to create productive associations between misleadingly outlined and regular habitats. The extensive dissemination of space was exceptionally affected by environmental configuration, meaning to make full utilization of the predominant sunlight based and twist vitality of this territory. This compositional methodology is unmistakably obvious fit as a fiddle of the building, in the position of the openings, in the range for fantastic work to the light and the sun in all children and in the investigation of the shared shading between the house structures and the encompassing nature.

villa-di-gioia-05

This estate was assembled taking after the principles of manageability and of the Mediterranean detached house. Manageable building advancements with zero utilization were utilized. Its ultra low vigorous needs are all secured by a photovoltaic framework with a yield of 5 KW, which is completely incorporated in the rooftop. Its vigorous foot shaped impression is invalid as all vitality effectiveness measures were embraced: its caulking framework makes no warm extension; its protected windows have triple coating for low outflows and strict control of air sealing; warming is delivered by an aerial warmth pump and there is a warmth recuperation ventilation framework. An electric heater produces high temp water with warmth pump innovation.

villa-di-gioia-06

villa-di-gioia-07 villa-di-gioia-08 villa-di-gioia-09 villa-di-gioia-10 villa-di-gioia-11 villa-di-gioia-12 villa-di-gioia-13 villa-di-gioia-14 villa-di-gioia-15 villa-di-gioia-16 villa-di-gioia-17 villa-di-gioia-18 villa-di-gioia-19 villa-di-gioia-20