A Touch of Chanel Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect

Architects: Daniele Claudio Taddei Architect
Location: Zurich, Switzerland
Year: 2015
Photo courtesy: Bruno Helbling
Description:

“This one of the first lofts in the city dating back to the 80’s… it needed to be brought into this century. To keep the open feel of the large space the bathroom was replaced in the form of a glass box, which also housed a new laundry and the guest toilet.

touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-01

The floor openings have been covered with glass, to let the light through. The stairs were replaced and the existing wood floor was treated with colored pigments. The kitchen extended with a stainless steel countertop.

touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-02

The fresh modern and elegant look was achieved by the very puristic, cool and clean play with the colours white, beige, grey and brown. Tension has been created with the contrast of divergent materials, like glass, concrete and cashmere. Colour accents were achieved by a few simple elements of furniture.

touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-03

The black frames around the glazing has been jokingly referred as “a touch of Chanel” in reference to the classic Chanel suits.”

touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-04 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-05 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-06 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-07 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-08 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-09 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-10 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-11 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-12 touch-chanel-apartment-zurich-daniele-claudio-taddei-architect-13

Thank you for reading this article!