The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects

Architects: Paul de Ruiter Architects
Location: Thuringia, Germany
Year: 2014
Area: 2,670 sqft / 248 sqm
Photo courtesy: Patrick Voigt
Description:

Villa K, situated in Thüringen, is the first German venture for Paul de Ruiter Architects. The acknowledgment of an economical manor, discrete and incorporated in the regular habitat, was the wish of the customer. The outcome is a clear, however inventive living arrangement fabricated from just glass, steel and cement.

The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-01

Living space

The feasible house is arranged towards the south, this is the place the living-and rooms are arranged. A glass façade, extending from rooftop to floor, divides the living zones. The glass façade, without disturbances, for example, windows or open air sun blinds, reflects only the air and offers stunning perspectives over the valley. Around the living territory a U-molded patio is arranged. The center of the porch is crossed by an incompletely indoor yard and a pool that appears to coast over the slope. Through the expansion of a lifting stage over the pool, the porch outwardly seems to proceed. This stage can be pulled up when choosing to go for a swim. Around the porch a greenhouse is orchestrated with vegetable products and natural product trees, through which the proprietor has the capacity collect his own particular yield on this exceptional area up in the mountains.

The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-02

Solidarity with the mountain landscape

The passageway, specialized territories, storeroom, chasing room and carport with space for six autos are situated on the north side, moved into the slant of the mountain. The complete rooftop structure of the estate is secured with greenery and sedum. This diminishes the cooling load and seen from a higher arranged zone, this green rooftop makes the manor to mix into the indigenous habitat due. Over the carport and the passageway sun oriented cells are set, coordinated toward the south to furnish the manor with vitality.

The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-03

Vitality productive

A climatologically intriguing and supportable circumstance is made through the introduction towards the south and by putting an extensive piece of the house into the mountain incline. The south side gets a lot of daylight and warmth, while the “underground” a portion of the house contains frosty air. A warmth exchanger executed in the estate gathers this warm and cool air and transports it to the warmth pump. The warmth pump stores icy air to cool in the late spring and spares warm air to warm the house amid winter times. This framework is associated with a cooling roof and underfloor warming, which ensures a happy with living atmosphere each day of the year. A sensitive and totally automated PC framework directs these stainable warming and cooling framework.

The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-04 The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-05 The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-06 The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-07 The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-08 The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-09 The ultramodern mountain villa K by Paul de Ruiter Architects-10

Thank you for reading this article!