MQ Villa by Office O architects

Architects: Office O architects
Location: Tremelo, Belgium
Year: 2015
Area: 5.274 sqft / 490 sqm
Photo courtesy: Tim Van de Velde
Description:

This extensive manor is arranged in Tremelo (BE), on a vast landscape encompassed by pines. The house was intended for a couple with two youngsters, that needed something “unique”. While in different plans OOA’s methodology is extremely applied in the methodology of an outline, here we simply give it a chance to stream.

MQ-Villa-by-Office-O-architects-01
© Tim Van de Velde

Taking in record the building regulations, we began chiseling the house around the craved projects, along these lines playing with the crucial compositional components and standards (structure, space, … ), using so as to take without end the typical references bended dividers, diverse roof statures, light, …

MQ-Villa-by-Office-O-architects-02
© Tim Van de Velde

The streaming lines of the arrangement develop crosswise over five split-levels. The passage of the house, which is a large portion of a level lower than road level, is come to by method for an incline inside of a solid system in a counterfeit scene. In spite of the fact that the projects mix into one another, normal light gives an interesting air at each level: the ceaseless scattering of light on the bended dividers stresses the indistinct structure. The slanting balustrade that comprises of explanatory links escalates the entwining of the distinctive spaces. On the following level we discover the kitchen, joined with the greenery enclosure, and the slant towards the lounge room. An extended dome in the slanting roof/rooftop indicates the way the most astounding zone, that of the youngsters’ rooms. On this level, we additionally discover the lavatory as a characteristic aftereffect of every previous decision.

MQ-Villa-by-Office-O-architects-03
© Tim Van de Velde

The space crushes itself through the taille (the course space), quickens briefly (the stairs as associations between the levels), just to grow once more, improving the sensational impact. The visual dialect is portrayed by feeling and enthusiastic deftness. The perspectives that are tweaked far from the altered framework are in any case obviously surrounded and pushed toward the back. This underlines the natural structures. The apparently lifted volume causes a sentiment huge zero gravity. Life develops, moved in the opposite direction of the road and situated towards the greenery enclosures. The fake scene that is made inside is very much characterized and streams back to the surrounding lawn.

MQ-Villa-by-Office-O-architects-04
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-05
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-06
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-07
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-08
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-09
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-10
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-11
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-12
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-13
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-14
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-15
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-16
© Tim Van de Velde
MQ-Villa-by-Office-O-architects-17
Floor Plan
MQ-Villa-by-Office-O-architects-18
Floor Plan
MQ-Villa-by-Office-O-architects-19
Floor Plan
MQ-Villa-by-Office-O-architects-20
Floor Plan
MQ-Villa-by-Office-O-architects-21
Elevation
MQ-Villa-by-Office-O-architects-22
Elevation
MQ-Villa-by-Office-O-architects-23
Elevation
MQ-Villa-by-Office-O-architects-24
Elevation
MQ-Villa-by-Office-O-architects-25
Section

Thank you for reading this article!