MMMMMS House by Anna & Eugeni Bach

Architects: Anna & Eugeni Bach
Location: Camallera, Spain
Year: 2014
Area: 3,229 sqft / 300 sqm
Photo courtesy: Eugeni Bach
Description:

The MMMMMS house is put at the edges of Camallera, in a late improvement range confronting the town. Because of the area, the house is straightforwardly obvious from the town.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-01

The nearby building regulations are clear, indicating simple general attributes for the new houses, for example, stone cladding, or inclined rooftops with “Middle Easterner” tiles. The fundamental point of these regulations is to lead new structures to look like old rustic houses, the purported Catalan “masias”.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-02

The point of the undertaking was not to think about the “masia” as a disengaged constructing, yet as one that bodes well in a rustic scene and on the rural area. The conventional Catalan house would not bode well without its actual farming setting; even less when there are 20 comparative houses in a range of only 10 hectares.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-03

Along these lines, as opposed to depicting a conventional rustic house, the undertaking searches for another sort of a relationship to the field, making an association with the homestead stockpiles around this region.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-04

The spatial association of the house takes after the rationale of a distribution center, producing a substantial volume inside which littler units are put, to offer closeness. Rooms, kitchen and bathrooms are put in “boxes” inside the “stockpiling”. Between these, crossed perspectives and flows offer direct connections to the scene around the house.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-05

The dissemination space inside the house can be seen very nearly as an outside space, while the crates, are spots for being “inside”. The tallness of the regular spaces, and their immediate association with the outside, make you feel as though you were in an open space constantly, getting a charge out of the encompassing scene and nature.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-06

Taking after these thoughts, the house vanishes toward one side. Here the outside space is under an overhang, which offers shade, sees, and a focal space for the house, once more, outside.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-07

The house has been intended to be a low vitality building. For the hot seasons we have arranged a framework for crossed ventilation by means of little openings in the façades and north-situated sky facing windows, which permit exceptionally agreeable temperatures with no requirement for aerating and cooling. For the winter, the house has expanded divider thickness and protection, and the warming is given by an elite wood-chip radiator, which is associated with sun powered boards, likewise supplying boiling hot water.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-08

The water is gathered under an underground water tank, which gives “dark” water for the patio nursery and toilets. Every one of the materials for the development are sourced from neighborhood makers and suppliers.

MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-09 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-10 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-11 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-12 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-13 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-14 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-15 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-16 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-17 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-18 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-19 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-20 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-21 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-22 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-23 MMMMMS-House-by-Anna-&-Eugeni-Bach-24

Thank you for reading this article!