Dalkeith Residence by Hillam Architects

Dalkeith Residence by Hillam Architects

Architects: Hillam Architects
Location: Dalkeith, Perth, Australia
Year: 2015
Area: 16,146 sqft / 1,500 sqm
Photo courtesy: Joel Barbitta
Description:

Arranged in the built up inward Perth suburb of Dalkeith, the maximum capacity of a current 1980s brickwork house was acknowledged by a progression of emotional adjustments and increases. The far reaching 1500sqm site was totally changed to incorporate another carport, gatehouse and visitor wing, while the substantial back greenhouse is used to incorporate another pool, liberal cabana and shed.

Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-01
© Joel Barbitta

Another solid shelter over the front rise upgrades the road vicinity of the living arrangement while the reflection pool and stone tile way direct guests to the section, where a faceted timber window meets them at the front entryway.

Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-02
© Joel Barbitta

Saving the northern part of the first home was a high need with the kitchen and fundamental living territories to have an in number association with the outside. The private regions of the house are essentially upstairs with the overhang to the main room guaranteeing a visual association with the quiet pool and cabana region beneath.

Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-03
© Joel Barbitta

New shades and overhangs were amalgamated with existing structures and new timber completes that convey modernity and warmth to the undertaking. Existing brickwork veneers are disguised behind another, controlled palette of unpleasant sawn Victorian Cypress and dressed Blackbutt timber cladding.

Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-04
© Joel Barbitta

The back rise opens up to the patio nursery with full stature coating around the ground floor edge that surges the fundamental living, den and rec center with northern light. A formal parlor stays as a relic to the first house that serves as another music and theater space for its young family to withdraw to.

Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-05
© Joel Barbitta

The inside completions reflect the outside materiality and highlight Blackbutt cladding and floors to the living regions, while the bending kitchen cupboards are done in a darkened timber polish.

Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-06
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-07
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-08
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-09
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-10
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-11
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-12
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-13
© Joel Barbitta
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-16
Elevation
Dalkeith-Residence-by-Hillam-Architects-17
Elevation

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Latest News

More Articles Like This

- Advertisement -