West Village Townhouse by LUBRANO CIAVARRA ARCHITECTS

Location: New York City, USA
Year: 2013
Photo courtesy: Chris Cooper Photographer
Description:

A sophisticated palette of materials including white-washed wood floors, tinted concrete, and white onyx provides a gallery-like setting for the client’s modern art collection. The excavated rear yard, wrapped with a Living Wall, creates an outdoor room connecting the two public floors. A walk-on skylight bathes the Master Bath shower in light.

West-Village-Townhouse-01

The gut renovation of the townhouse afforded the freedom to maximize natural light and create direct visual and physical connections to green spaces. The excavated rear yard, wrapped with a living wall, creates an outdoor room connecting the two public floors. The bottom half of the rear façade was removed and replaced with full-height glass doors. The walk-on skylight at the Master Bathroom provides a visual connection to the new Roof Garden above. Slatted wood rails and rain screens tie the garden spaces together and provide a structure for growing plants.

West-Village-Townhouse-02 West-Village-Townhouse-03 West-Village-Townhouse-04 West-Village-Townhouse-05 West-Village-Townhouse-06 West-Village-Townhouse-07 West-Village-Townhouse-08 West-Village-Townhouse-10 West-Village-Townhouse-11 West-Village-Townhouse-12 West-Village-Townhouse-13 West-Village-Townhouse-14 West-Village-Townhouse-15 West-Village-Townhouse-16 West-Village-Townhouse-17

Thank you for reading this article!