Two Hulls House by MacKay-Lyons Sweetapple Architects

Architects: MacKay-Lyons Sweetapple Architects
Location: Port Mouton, Queens Nova Scotia, Canada
Year: 2011
Area: 3,360 sqft
Photos: Greg Richardson
Description:

This task is arranged in a glaciated, beach front scene with a cool oceanic atmosphere. The geomorphology of the site comprises of rock bedrock and stone till, making perfect white sand shorelines and turquoise waters. The two structures skim over the shoreline like the frames of two boats up on supports for the winter, shaping secured open air places both between and under them.

Two-Hulls-House-04

This is a scene seeing instrument–like a couple of binoculars, first watching out to . A third transverse “eye” looks down the coastline, and structures a connecting section piece. A solid divider on the foreshore shields the house from rebel waves.

Two-Hulls-House-01

This is a full-time home for a group of four, comprising of a “day structure” and a “night structure.” One methodologies from the downplayed area side between the conceptual, library closures of the two structures, then going through toward the –or left into the living structure, or directly into the dozing structure. One structure contains a focal center, while alternate contains a side center. The ward closures of the two primary structures (living and main room) delaminate, making ensured open air patios or evening time” “lamps” over the water. The third connecting structure contains the liberal section hall, center, and the kitchen. The colossal room contains a drifting 24-foot totemic hearth. The house remains a fruitful rerch vehicle in the instruction of a planner.

Two-Hulls-House-02

This is a steel-casing house with a wood skin. Its white steel endoskeleton opposes both gravity loads and wind inspire. The 32-foot cantilevers and solid balance establishments welcome the to go under without harm. The wooden downpour screen comprises of 8-inch vertical board-on-secure on the two “frames,” while the connecting piece is a solid square of weathered wood all around, clad in 4-inch even shiplap.

Two-Hulls-House-03

The lamp finishes dematerialize by killing the 1-inch channel joints. The fenestration of the “binocular” finishes is moderate drapery divider with basic silicone, while the side heights contain storefront coating. The solid floors contain a geothermally warmed hydronic framework. This sculptural yet quiet and develop task contains liberal white volumes on the inside, and shows the humorous monumentality of water crafts on the outside.

Two-Hulls-House-05

The fenestration of the “binocular” finishes is moderate blind divider with auxiliary silicone. The side rises contain storefront coating. The solid floors contain a geothermally warmed hydronic framework. This sculptural, yet quiet and develop task contains liberal white volumes on the inside, and displays the humorous monumentality of vessels on the exterior.

Two-Hulls-House-06 Two-Hulls-House-07 Two-Hulls-House-08 Two-Hulls-House-09 Two-Hulls-House-11 Two-Hulls-House-12 Two-Hulls-House-13 Two-Hulls-House-14 Two-Hulls-House-15-1 Two-Hulls-House-15-2 Two-Hulls-House-15 Two-Hulls-House-16 Two-Hulls-House-18 Two-Hulls-House-19 Untitled-14 Untitled-14 Untitled-14 Two-Hulls-House-24