The Park House by Formwerkz Architects

Architects: Formwerkz Architects
Location: Singapore
Year: 2011
Photos: Jeremy San
Description:

Sited in the northeastern corner of the Singapore, the 2-1/2 story house sits on an indented real estate parcel confronting a tremendous park alongside the .

The-Park-House-03

It is a house intended for a middle-age couple that excites as often as possible.

The-Park-House-00

The house is set low to the ground and every one of the rooms are put on evaluation while the living spaces on the upper floors. The rooms on the lower floors gets the shade and protection from the patio nursery and the limit dividers while the common space on top, associate with the recreation center over the road.

The-Park-House-01

Gaining by the arranging rules on Roof Eaves Setbacks, made a 2m wide smock all round the upper floor that extends to frame the auto yard overhang. The band of cantilevered cement is planted on top, raising the greenery enclosure to the upper floor while shading the rooms on the ground.

The-Park-House-02 The-Park-House-03-1 The-Park-House-04 The-Park-House-05 The-Park-House-07 The-Park-House-08 The-Park-House-09 The-Park-House-10 The-Park-House-11 The-Park-House-12 The-Park-House-13