Seongbuk Gate Hills by Joel Sanders Architect and Haeahn Architecture

Architects: Joel Sanders Architect and Haeahn Architecture
Location: Seoul, South Korea
Area: 3,000 square foot
Photos: ChaiSoo Ok
Description:

Situated in the restrictive area of Seongbuk-dong in Seoul, this enclave of 12 private houses is intended to exploit its steeply slanting site so that each home gives liberal outside space and all encompassing perspectives of the superb scene. From the size of the site plan to individual units, the undertaking weaves together building and scene, regular and engineered materials, and indoor and open air spaces.

seongbuk-01The venture’s configuration upgrades the old guideline of the “obtained view,” a compositional method utilized by Asian plant specialists to make an impression of progression between private patio nurseries in the frontal area and normal elements out yonder. The amazed course of action of L-formed abodes guarantees that every unit appreciates unhindered southern perspectives of a verdant slope, surrounded in the closer view by its neighbors’ planted green rooftop.

seongbuk-02

All rooftops are planted with a gridded pat-tern of four distinct types of sedum. At the point when seen from the national park over the valley, the example converges to shape a dynamic organization that progressions with the children, mixing into the thickly lush mountains encompassing the site.

seongbuk-03seongbuk-04 seongbuk-05 seongbuk-06 seongbuk-07 seongbuk-08 seongbuk-09 seongbuk-10 seongbuk-11 seongbuk-12 seongbuk-13 seongbuk-14 seongbuk-15 seongbuk-16 seongbuk-17