Rienzi Home in Singapore by A D LAB

Rienzi Home in Singapore by A D LAB

Architects: A D LAB
Location: Singapore
Year: 2015
Area: 3,369 sqft / 313 sqm
Photo courtesy: Masano Kawana
Description:

On this humble between porch site of under 1400sqft, the designers have figured out how to drum up some excitement of shocking openness and boundless space inside of a rich green environment, while still easily obliging all the essential elements of a home. Arranged inside of the restricted roads and thickly pressed columns of porch places of Opera Estate, it is hard to envision that such a transparent ventilated house could be achievable. Be that as it may, through astute outline and the submersion of common greenery all through both the inside and outer spaces of the house, the inclination inside of the house is one of being enveloped by a vast patio nursery, with a tender, consistent breeze.

Rienzi Home in Singapore by A D LAB-01

To accomplish this feeling of extensive size, the engineers have tucked all the primary administration territories of the home away into a section cellar, leaving the ground floor as an inconceivable open space with a focal patio. In this triple volume yard grows a verdant ficus tree inside of a foaming water highlight, showered in tender daylight from the sky facing window above. The focal point of the home, which is in numerous between porch houses a dim and uncomfortable space, is here changed into a rich interior greenery enclosure.

Rienzi Home in Singapore by A D LAB-02

The front and the back veneers of the first story living spaces have been opened up to the greatest, utilizing straightforward roller shades that can be covered up in the roof, permitting the overall winds to course through the house. Encompassing this primary living zone are two outer greenhouses at the front and back of the house. The front patio nursery is a curious relax space planted on the auto yard rooftop, making a sexy green background for family room. The back of the house has a little swimming pool specifically outside the eating region that is settled beside a textural limit divider inserted with plants and ventilation squares.

Rienzi Home in Singapore by A D LAB-03

These greenery enclosures and yard spaces of the home permit the tenants to feel the development of the normal light over the house for the duration of the day, while shading them from its brutal effect. A few levels of layered opened spaces can be seen while looking through the focal yard – each planted with trees and creepers that lead the eye through the house, upgrading the perspectives of the different spaces and greenery, and into the blue skies past.

Rienzi Home in Singapore by A D LAB-04 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-05 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-06 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-07 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-08 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-09 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-10 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-11 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-12 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-13 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-14 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-15 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-16 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-17 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-18 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-19 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-20 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-21 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-22 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-23 Rienzi Home in Singapore by A D LAB-24

 

Thank you for reading this article!

Latest News

Tackling Retail Security Challenges in 2020

Tackling Retail Security Challenges in 2020   Shoplifting costs Canadian retailers up to $5 billion a year. Combined with employee theft, vendor fraud, and cybercrime, it’s...

Olympia Prairie Home by Coates Design

Olympia Prairie Home by Coates Design, a contemporary take on a country Washington home Architect: Coates Design Location: Yelm, Washington, United States Photography: Lara Swimmer The designer’s task...

Outside In Minimalist Villa by i29 + Bedaux de Brouwer Architects

Outside In Minimalist Villa by i29 + Bedaux de Brouwer Architects Architects: i29, Bedaux de Brouwer Architects Area: 400 m2 / 4300 sqft Year: 2020 Contractor: Van Gisbergen Cabinet...

Augmented Reality in Architecture: What Can We Expect?

Augmented Reality in Architecture: What Can We Expect?   Imagine looking at the world and seeing not just what is currently there, but also what might...

More Articles Like This