House S in Stuttgart by Behnisch Architekten

Architects: Behnisch Architekten
Location: Stuttgart, Germany
Year: 2014
Area: 186 sqm / 2,000 sqft
Photo courtesy: David Matthiessen
Description:

This private habitation was revisioned to grasp the encompassing woods and quiet slope area while additionally offering city perspectives of Stuttgart from another upper floor. Set up of a twofold pitched rooftop, a straightforward yet organized, open-arrangement floor is acknowledged on the house, a building from the 1930s, which had been already revamped in 1990. The compositional thought was to put a purposely unpretentious structure upon the current building. The second floor expansion remains as opposed to the monstrous lower level without ruling it, making a point of convergence for the house by means of gigantic coating and without exasperating perspectives of the encompassing scene.

House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-01

The structure’s cantilevers on the south and west sides of the house place accentuation on the new expansion and capacity as partitioning components between the current structure and new rooftop framework. At the same time, they work as shades, making secured zones for the greenery enclosure. The position of the new volume – the “coated box” – is a reaction to building regulations and an answer for separate every greenery enclosure on the sides of the building, arranging them toward the sun and perspectives. The area and association of programming for the two lower floors – the passage level and a lower level, underneath – are kept unaltered.

House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-02

The top floor has its own association. The around 150m² (1,614.6ft²) open-arrangement space is zoned by “boxes” – the personal private rooms utilized as a changing area and bathrooms. A huge sliding entryway isolates the upper floor from the expert suite and the visitor regions with a parlor, internal stairs, a library, and a home office. An outside staircase, set on a halfway decimated oriel, paves the way to the highest point of the new level rooftop, where another patio is made from timber flooring. The outcome is a liberal private level that reacts to the slope and gives perspectives of the city.

House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-03

As opposed to the coated, geometric veneer, the inside completions make an enticing, loose air. The floor and dividers of the private rooms are clad in walnut boards, inspiring a calm warmth with unhindered surfaces that shroud entryways, cabinetry, and an implicit amusement framework. The current inward staircase was recently completed with walnut treads and another glass railing. After entering the bathrooms, the climate changes. Dividers are dim and straightforward, and blasts of shading in the furniture, cupboards, and apparatuses are set as counterpoints. The changing area is likewise diverse: white wooden cladding on the dividers and moveable wooden shades along the façade make a particular character. The dimmable LED lighting framework was planned with recessed, moveable spotlights, and extra lighting can be included when required.

House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-04

The heap bearing limit of the home’s establishment and dividers was obscure. In this manner, pre-assembled overlay timber was utilized as a lightweight answer for build the new top floor, making an extra weightload that just insignificantly surpasses that of the home’s previous rooftop structure. Floor to roof windows fit as a fiddle the light all through the upper floor, giving all encompassing perspectives and a feeling of straightforwardness. Outside metal cross section roller screens offer a sifted perspective of the encompassing scene while shielding insides from sun powered overheating.

House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-05

Brilliant boards line both roof and floor and serve to control the home’s inside atmosphere by cooling it in summer and warming it in winter. Brilliant warming and cooling frameworks are further improved by profound test geothermal boring (3m x 90m [9.9ft x 295ft]), and the establishment of a warmth pump and sun based warm boards on the rooftop. The home’s current gas warmer goes about as a go down framework. As far as general vitality productivity, the new structure is made out of very vitality effective materials while the windows and protection on the current piece of the house was not altered.

House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-06 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-07 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-08 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-09 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-10 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-11 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-12 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-13 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-14 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-15 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-16 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-17 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-18 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-19 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-20 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-21 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-22 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-23 House-S-in-Stuttgart-by-Behnisch-Architekten-24

Thank you for reading this article!