C House by Lode Architecture

Architects: Lode Architecture

Location: Paris, France

Year: 2010

Photo courtesy: Lode Architecture

Description:

Found twenty kilometers far from Paris, this house is requested by a family that had its past house fabricated by a constructor. They needed to have a more ponder compositional methodology for this new house, totally modified and strange.

maison-C-00

The fundamental subjects were immediately distinguished: congruities and discontinuities of shared spaces and private spaces, separations and visual relations in the middle of kids and folks, all encompassing shot and carport, fuse of a swimming pool.

maison-C-01

Propelled by the direct Californian structural planning constructed to fit the suburb way of life, the house showcases unbelievably and go and puts the swimming pool at the focal point of life at home.

maison-C-02

Over the full width of the parcel, the level outline of the house assembles a greenhouse in advance and a porch at the back. The house is implanted with the normal slope to fit consummately inside of the scene. Once a plantation the area is today transformed into a building outline.

maison-C-03

We discover the house in moving nearby the patio nursery before entering the parking space. A private stairway drives specifically to the house’s heart.

maison-C-04

The house’s back is manufactured around a porch. This shut space makes a play on visuals in the middle of grown-ups and youngsters’ spaces. The outfit of rooms– kitchen-living roomswimming pool is situated in a manner that it connects the porch and pool territory to the yard. The light-filled front room ignores the greenhouse and appreciates an unhindered perspective which neglects the kids’ rooms.

maison-C-05

Picking a solitary level house offers the likelihood of arranging the living’s majority spaces southwards. The sun powered addition is directed amid summer by an expanded rooftop and controlled by sliding indoor blinds. The swimming pool and its porch likewise appreciate incredible presentation to the sun. Its temperature is managed by the sun based boards on the rooftop. A warmth pump furnishes the house with warmth and high temp water. The north position of the yard restricting the mineral soil of the south side underscores the temperature distinction between the two sides of the house. This compositional framework permits common cooling by convection without aerating and cooling. The house is protected from the outside because of the solid’s strength chunks. As the structural planning of this house incorporates these economical improvement techniques in its configuration, the appearance makes it more subtle which is eco-accommodating at its finest: eco-accommodating undetecte

maison-C-06 maison-C-07 maison-C-08 maison-C-09 maison-C-10 maison-C-11 maison-C-12 maison-C-13 maison-C-14 C house plans A4 C house plans A42 C house plans A43 C house plans A44 C house plans A45 C house plans A46 C house plans A47