A white box plugged in to an existing East Fremantle home

A white box plugged in to an existing East Fremantle home

Architects: MSG Architecture
Location: Fremantle, Australia
Year: 2014
Photo courtesy: John Madden
Description:

“Irwin is a white box plugged in to an existing East Fremantle home. The aim was to separate a breakout area and master bedroom to to allow more room for kids and living in the existing house. Simple materials, strategic windows and a transition space between old and new make this little add on perform well beyond its modest footprint.

The client wanted to expand their existing heritage bungalow to gain space, light and some parent space.

By moving the living area out of the bungalow it was possible to create a generous kitchen & dining area for the family and guests.

The parents bedroom and ensuite were placed atop the new living area within a neat two storey addition.

The last step was to connect the ‘box’ to the bungalow in a sensitive way through an existing opening.”

Thank you for reading this article!

Latest News

More Articles Like This