Rearrangement of an originally two storey house to create a comfortable living for a family of four

Rearrangement of an originally two storey house to create a comfortable living for a family of four

Architects: Keiji Ashizawa Design
Location: Tokyo, Japan
Year: 2010
Photo courtesy: Takumi Ota
Description:

“Skycourt is the result of an extensive renovation to a “bubble era” semi-detached house located just a few blocks from Tokyo’s business district. Originally of two storey, the floor plan was rearranged to create comfortable living for a family of four.

The southern façade was opened and an internal courtyard punched into the second floor sending natural light through the rooms of the building. A tent-like third floor addition with adjoining deck maximizes the building envelope, providing a generous living zone both indoors and out, with views of the neighbourhood and night sky.”

Latest News

7 Costs to Consider Before Buying a Home

7 Costs to Consider Before Buying a Home   A lot of first-time homebuyers are shocked by the hidden costs associated with the process. While they...

5 effective tips for a spotless Aged Care facility

5 effective tips for a spotless Aged Care facility   Aged Care is a very challenging profession as it requires more soft and hard skills than...

Design Steps For A Suitable Garden

Design Steps For A Suitable Garden Sustainable gardens are parks and grounds that are eco-friendly as well as smart. The aesthetic value of the garden...

Choosing Your Path in Architecture School

Choosing Your Path in Architecture School If you are visually creative but also have strong technical and analytical skills, you might want to consider a...

More Articles Like This