“L” shaped house on desert hills, an extension of the Andes mountains that reach the sea

Architects: Riofrio + Rodrigo Arquitectos
Location: Lima, Peru
Year: 2015
Photo courtesy: Riofrio + Rodrigo Arquitectos
Description:

“The relief of the desert hills, an extension of the Andes mountains that reach the sea, characterize the geographic space where the project is located. The proposal sought to establish a direct relationship with the surrounding environment via the structure’s main volume and with the materials and textures used.

A first block is planted in an “L” shape, this directs the view of the main rooms of the house towards the nearest hills. The second “L”, made up of service rooms and entrances serves to establish a direct relationship with the street.

The concrete material, the language of repetitive rhythms through the pillars and columns, the green roof and the landscaping emphasize the dialogue between the environment and the house as well as grant the project the defining character of recreational housing.”

Thank you for reading this article!