Joc House by Nico van der Meulen Architects

Joc House by Nico van der Meulen Architects

Architects: Nico van der Meulen Architects
Location: Johannesburg, South Africa
Area: 9,600 sqft
Photo courtesy: Nico van der Meulen Architects
Description:

The garage takes you past the house to the back to a secured porte cochere and a glass front entryway, from where you ignore an indoor sprinkle pool and an open air water highlight with a progression of wellsprings overflowing the far edge. A couple of staircases lead to the kid’s rooms on the one side and the principle suite and the exercise center on the other side.

Joc-House-01

The passageway corridor disregards a twofold volume, open arrangement family/lounge area and kitchen driving through frameless glass entryways onto an extensive lanai and interminability edge pool, encircled by an enormous bar. The divider between the family room and lanai is all glass and can be completely opened.

Joc-House-02-1

The kitchen is straightforwardly joined with the lanai, with the grill inside of 3 meters from the kitchen counter. Behind the kitchen are a stroll in wash room, cool room, scullery and clothing with an association with the carports. Upstairs is on the one side a primary room and washroom, separated by a low divider with a twofold sided chimney. The bowls are introduced in this divider.

Joc-House-02

A twofold shower and an iridescent glass encased latrine and bidet frames the back divider, with a detached shower with a perspective towards the diversion store sits before a full tallness, full width sliding entryway onto the gallery.

Joc-House-03

The other wing comprises of a study and visitor room ground floor, and 3 kid’s suites upstairs, some adjusting on top of a progression of steel piloti. All the tenable rooms in the house are north-bound, with sun based control painstakingly considered bringing about a cool house in summer and a brilliant, sunny and warm house in winter, with at least warming and cooling required.

Joc-House-04

The twofold volume living territory has abnormal state windows over the top of the lanai, letting in light in summer and sun in winter. Because of the way that expansive ranges of glass can be opened to the cooling breezes from the pool and water highlight, ventilating was a bit much.

Joc-House-05

The cellar comprises of a home theater and a presentation space for the customer’s gathering of gatherer’s guitars.

Joc-House-06 Joc-House-07-1 Joc-House-07-2 Joc-House-07 Joc-House-08 Joc-House-09-1 Joc-House-09-2 Joc-House-09 Joc-House-10-1 Joc-House-10-2 Joc-House-10 Joc-House-11-1 Joc-House-11-2 Joc-House-11

Thank you for reading this article!

Latest News

9 Alluring and Beautiful Designer Wallpapers For Your Home in 2020!

9 Alluring and Beautiful Designer Wallpapers For Your Home in 2020!   When it comes to creating a comfortable environment, any space’s interior design plays...

DIY Photo Wall Ideas and Wall Hangings

DIY Photo Wall Ideas and Wall Hangings   When you buy a home, one of the best things to do is to decorate it and make...

Bst House by 33bY Architecture, a modern brick cladding home in the woods

Bst House by 33bY Architecture, a modern brick cladding home in the woods Architects: 33bY Architecture Lead Architects:  Ivan Yunakov, Andrey Karpov, Yaroslav Katrich Landscape design: Alex...

Smriti Curtilage Villa designed by T.K.CHU Design

Smriti Curtilage Villa designed by T.K.CHU Design   Architects: T.K. Chu & Bryant Liu Location: Suzhou City, China Site Area: 1090㎡ Year: 2019 Image: Wang Ting Video: T.K.Chu Design Description: Suzhou is the...

More Articles Like This