Complete redesign of a 4th floor level apartment located in the London’s exclusive Mayfair Conservation area in Westminster

Architects: SIRS
Location: London, England
Year: 2016
Photo courtesy: SIRS
Description:

“The project lies at the heart of central London’s exclusive Mayfair Conservation area in Westminster. The commission consisted in a complete redesign of a 4th floor level apartment.

complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-01

The 1960ies multi-storey apartment block with retail units on the ground floor and it’s reinforced concrete framework supported by a single central column enabled a complete floorplan re-organisation.

complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-02

The bright open plan living-room with an adaptable kitchen island is allocated to face the lively property front, whilst both bedrooms overlook the more quiet back of the building block.”

complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-03 complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-04 complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-05 complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-06 complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-07 complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-08 complete-redesign-4th-floor-level-apartment-located-londons-exclusive-mayfair-conservation-area-westminster-09

Thank you for reading this article!