GM1 House by Giovanni A. Moreno Espinosa

GM1 House by Giovanni A. Moreno Espinosa

Architecture: Giovanni A. Moreno Espinosa
Location: Girardot, Colombia
Area: 652 sqm
Year: 2011
Photo courtesy: Andres Valbuena
Description:

Requirements of the proprietor/customer

The clients are 2 families. For one of the families the planner had done redesigning occupations, one family had 2 and the other 3 adolescents kids individually. The 2 families essentially needed a house where they could share, with roomy territories, a “great” pool, and a mutual spending plan. The proprietors are youthful couples and needed a present day house with open spaces.

casa penon 12159-r

Structural idea of the venture

The erotic nature of the strong lines, vast windows, sliding entryways, metal structures, which creates extensive compasses and liberal unsettles, completes without pointless decorations and the white shading on floors, dividers and roofs highlight the essential ideas that are clear in this work; The mix of nature (twist, light, water, vegetation) as components that convey us closer to our substance. Geometry and extent, comprehended as the commitment of man to the scene through the justification of structures.

casa penon 229705-r

Through a collapsed plane that serves as a constant structure and envelope in the middle of common and counterfeit, where floors, dividers and roofs shape a unit, builds up a lodging project, with high space use, ventilated, lit up and free of diverting components that look to make a minute of solace and quietness in the client, with every space coordinating nature through their entryways, windows, wherein the spread as the last component of the plane that cast a shadow in the house and vital piece of its capacity of covering the outside stairs, makes its own particular extents and turns into a sculptural component.

CF229664-r

What is the house’s region, how high is, the way is the appropriation of spaces and which situations were made

In a plot of 800m2, and a constructed range of 513m2, 139m2 and 276m2 of parking garages the green regions characterize the project in 3 fundamental regions that freely interconnect through its hallways and overhangs, a private territory, where the rooms are situated on the second level, a social zone, where the lounge room, swimming pool, booth and kitchen, the last, however his character is coordinating administrations and is a social’s piece zone, and an administration region where there are showers, clothing, stockpiling and a visitor room, the recent region, by their temperament, are 2 components “shut” making a harmony between full vacuum.

IMG_8792-r

What sort of materials and completions were utilized as a part of the venture (on floors, dividers, divisions, carpentry, in bathrooms, kitchen, windows, and so on.).

Keeping in mind the end goal to produce the spread blown lights and extensive social region was chosen by a metal casing and lightweight materials. The beds, bedside tables, sinks, and storerooms in brick work for simple support. The entryways are sliding windows with aluminum outline on account of the social range are covered up among a corner for coordinating inside and outside.

IMG_8823-r

The white kitchen and straightforward lines holds the house’s pith, use polyurethane paint is white and dark marble ledges differentiate all. The floors all through the house are paint in with epoxy and the dividers maintain the same shading utilizing white paint. In the bathrooms were utilized buoy mirrors without casings or adornments and select a straightforward tap. In the house are not utilized superfluous things, implying that every one of the components satisfy a capacity, the house itself with its fundamental components and characterize practical configuration.

IMG_8837-r

Inside building components to highlight.

The kitchen is the component that gives visual finish of the social zone. The island marble makes “reliance” however thus incorporates the feasting range. The extension in brick work were performed on the first floor give ventilation and regular light to the region of administrations.

IMG_8861-r

What was the improving proposition

The thought of white all through the house is to serve as a canvas for finishing rooms and furniture, and it was comprehended by the proprietors who, with their taste utilize brilliant and warm hues, without unreasonable enhancement. The firm in charge of the furniture’s outline and lounge area set off the introductory request, adding shading to the home through its decorations.

IMG_8890-r

IMG_8906-r

IMG_8913-r

IMG_8919-r

IMG_8925-r

IMG_8942-r

09

Latest News

The Ultimate Guide to Wall Tapestries

How to Put Up Wall Art-The Ultimate Guide to Wall Tapestries   The simplest way to transform a house into a home is to infuse it...

Icon Brickell Apartments for Sale and Rent

Icon Brickell Apartments for Sale and Rent Icon Brickell is a residential community in Miami that is a pearl of Florida real estate. The complex consists...

Toronto’s Most Impressive Buildings

Toronto’s Most Impressive Buildings   The Toronto Skyline, dominated by the CN tower, is among the most beautiful modern cityscapes the world has to offer, and...

9 tips to sell your house fast

9 tips to sell your house fast When you have decided to sell your house, you generally want this to be carried out as soon...

More Articles Like This