Boandyne House by SVMSTUDIO

Architects: SVMSTUDIO
Location: Toorak, Victoria, Australia
Year: 2014
Area: 5,382 sqft
Photo courtesy: Andy Gibson & Jake Nowakowski
Description:

The house is situated toward the end of a circular drive and rising 3 meters (10 feet) from the front (north) to the back (south) of the package, associated with the site by method for two bearings; the arrangement of the neighboring houses toward the west and opposite to the incline grade which misuses the SW/NE slanting of the bundle.

Boandyne-House-01

With troublesome disregarding limitations because of the position of the property on the incline we chose to make a private home loaded with light and space and an in number association with the sky by method for three voids composed along the corner to corner of the property.

Boandyne-House-02

Whilst the ground floor has an in number association with the earth with perspectives of the greenhouse and differentiating light spilling in from over, the upper level raises the perspective, a heavenly level that edges the sky simply over the skyline line. Through this unobtrusive relationship between the earth and the sky we plan to make a home where the cutoff points of space and the play on light and shade are sufficient enhancement and meet up as one clear expression.

Boandyne-House-03 Boandyne-House-04 Boandyne-House-05 Boandyne-House-06 Boandyne-House-07 Boandyne-House-08 Boandyne-House-09 Boandyne-House-10 Boandyne-House-11 Boandyne-House-12 Boandyne-House-13 Boandyne-House-14 Boandyne-House-15 Boandyne-House-16 Boandyne-House-17 Boandyne-House-18 Boandyne-House-19 Boandyne-House-20 Boandyne-House-21 Boandyne-House-22 Boandyne-House-23 Boandyne-House-24 Boandyne-House-25 Boandyne-House-26

Thank you for reading this article!