Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins

Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins

Architects: Pleysier Perkins
Location: Northcote, Melbourne, Australia
Year: 2013
Photo courtesy: Brendan Finn
Description:

This three storey urban residence utilizes the existing shell of its former incarnation as a medical centre.

Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-01

Internally a timber ‘box’ sits within the original volume, containing a wine cellar and bathroom at ground level and mezzanine living space above.

Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-02

A large garage workshop and two bedrooms are also located on the lower level, connected to the kitchen meals and adjacent outdoor terrace via a ‘folded’ timber stair.

Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-03

Also on the first floor, the study commands an internal view over the entry space, as well as the street below via a deep bay window seat.

Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-04

A discrete third level accommodates the master domain, which enjoys postcard views of Melbourne landmarks.

Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-05 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-06 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-07 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-08 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-09 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-10 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-11 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-12 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-13 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-14 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-15 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-16 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-17 Northcote Warehouse Conversion by Pleysier Perkins-18

Thank you for reading this article!

Latest News

More Articles Like This