M House by ONG&ONG

Location: Bukit Timah, Singapore
Year: 2011
Photo courtesy: ONG&ONG
Description:

Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space.

M-House-01

Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy. While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate. With an edgeless pool encircling the home’s concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.

M-House-02 M-House-03 M-House-09 M-House-10 M-House-11 M-House-13 M-House-14 M-House-15 M-House-16 M-House-17 M-House-18

Thank you for reading this article!