House with natural lighting present in every compartment situated in southern zone of the city of Rio de Janeiro

Architects: Gaudenzi Arquitetura
Location: Gávea, Brazil
Year: 2015
Area: 5.414 ft²/ 503 m²
Photo courtesy: Celso Brando
Description:

“Residence for young couple with small daughter in urban plot, 10 meters wide by 33 meters depth. Despite the extensive program, the solution aimed at preserving the largest external area of the terrain as possible.

Natural lighting is present in every compartment of the house. The fluidity between internal and external spaces and between covered and uncovered spaces are the most characteristic aspects of this project, associated with the determining presence of vegetation in the privileged climate of this southern zone of the city of Rio de Janeiro.”