Cut Out – House H blends in with the terrain, optically leading to a ledge

Cut Out – House H blends in with the terrain, optically leading to a ledge

Architects: Bergmeisterwolf Architekten
Location: Soprabolzano, Italy
Year: 2014
Photo courtesy: Gustav Willeit
Description:

“House H, along with the family-owned park hotel, is part of something greater, and yet an intimate haven – living in and with the surroundings. A simply formed monolith is placed on an incline and yet the house blends in with the terrain, optically leading to a ledge in the terrain. Clear design vocabulary focused on reduction and coarse, earthy grains in the concrete characterize the surface of the house.

It is interrupted by terraces and loggias offset to the inside, seemingly dismissing the nearby train track. Everything is scaled back a bit, be it the architecture or the materials used. The house is located at the very end of a park landscape.

The idea was to find joining elements in the private residence and the hotel, to find coherence in order to achieve a continuation in content and history.”

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Latest News

More Articles Like This

- Advertisement -