The renovation of an apartment located on the top floor of a Parisian building

Architects: jbmn architectes
Location: Paris, France
Year: 2014
Area: 861 ft²/ 80 m²
Photo courtesy: Hermann Wendler
Description:

“The renovation of this apartment seeks to exploit the high height available in this former artist studio located on the top floor of a Parisian building built at the beginning of the 20th century. Two mezzanines are arranged and face each other around a large central void. Stairs made of metal and solid wood, arranged symmetrically, give access to the rooms thus created.

Large balustrades in fishing nets delimit the living area of the staircase. With the opening / closing of large internal shutters, the rooms can open on the central void or on the contrary isolate themselves, allowing a flexibility of uses.”