Refurbished workshop sympathetic to the original qualities of the building

Architects: Studio Four23
Location: London, England
Photography: ©Studio Four23
Description:

“Studio Four23 used a photograph of a toolbox as inspiration when designing its own workspace in London, which is finished with industrial materials.

The Clerkenwell-based communication studio refurbished a former metal workshop to meet their office’s requirements, while remaining sympathetic to the original qualities of the building.

It was important that the space was flexible, providing facilities for each member of the team as well as catering for the various events that take place there.

The final design combines tactile textures, from an Arno Jacobsen door handle to heavy-grained large oak desks, that are intended to invite people to touch them.

An abundance of green plants are also scattered throughout the space, contrasting with the industrial interiors.

During the working day, the studio is divided by moveable partitions, creating space for a main studio alongside a boardroom, meeting room and storage space.”