High ceiling duplex apartment in the heart of Penang by Vault Design Lab

Architects: Vault Design Lab
Location: Pulau Pinang, Malaysia
Year: 2016
Area: 1.761 ft²/ 164 m²
Photo courtesy: Vault Design Lab
Description:

“Stepping in a duplex apartment dwelling in the heart of Penang where overlooking the panoramic views of the link bridge offering expansive views of the coastline.

Taking the advantage of high ceiling and modest forms of the interior impart a feeling of loftiness, openness and volume that blend with the sea view which gives a lush airy and tranquil scenery.

The idea of “scent” – it defines a sophisticated yet opulent statement that accentuate color palettes, refined materials and textures of each corner to give the home a tendency of homogeneous and enthusiastic feeling.

Other significant touches include the walk-in robe with sumptuous bespoke showpiece made this a central theme throughout the apartment, an understated luxury.”

Thank you for reading this article!