Interior design derived from the complexity of human coexistence among modern world

Architects: Ris Interior Design
Location: Taichung city, Taiwan
Year: 2016
Area: 926 ft²/ 86 m²
Photography: ©Ris Interior Design
Description:

“Our project ‘Anti-sinuous’, the interior design motive is derived from the complexity of human coexistence among modern world, primitive housing and natural environment. Based on human natures, spacious accommodation ease nerves and expand visions. To win an open-wide layout, boldly break most partition walls and cleverly joint different direction of corners to create extra room and sanitary area. Perfect lighting and ventilation. We make a balance between irregular space and regular daily livings.

The site plan is extreme narrow and sinuous, by means of design, we discard the boundary between living area and dining area, and remain housing basic utility such sanitary area and bedrooms.

To supply livings of 2 adults and 2 children in a limited space, 86 square meters, though the plan is sinuous and irregular, but the layout is pragmatic and multi-functional indeed. Boldly break most partition walls to create spacious sensation and public interaction between living and dining areas. Make connection among different direction of corners, to bring out a tranquil master bedroom with elegant sanitary area. This site is not only considerate and well-furnished, but also embodies the harmony between living and housing.

The less is more. To avoid redundantly massive decoration, only apply few types of construction materials to set off the nature of surroundings and open lighting and ventilation. Massive white spray paint and white glossy lacquer create the essence of spacious sensation in subtle layers. Neutral grey pseudo-architectural concrete (pseudo-fair-faced concrete) neatly sets off furniture’s composed existence. Wide solid wood table is a bridge across daily living through kitchen workplace.”

  • Liting Weng

    Very nice!